ریزش ابرو نشانه چیست؟

ریزش ابرو به معنای افتادن و کاهش میزان موهای موجود در ابروها است. به همین دلیل ممکن است به صورت ناگهانی و یا به تدریج رخ دهد و معمولاً با کاهش ضخامت و چگالی موهای ابروها همراه است. این مشکل معمولاً به شکل فردیتی در هر ابرو رخ می‌دهد، ولی ممکن است در دو ابرو همزمان نیز اتفاق بیفتد. ریزش ابرو می‌تواند بر اثر عوامل مختلفی مانند استفاده نادرست از محصولات مراقبت ابرو، فعالیت‌ های ورزشی یا ورزش‌هایی که نیازمند انقباضات مکرر عضلات ابرو هستند، عوامل محیطی مانند آب و هوای خشک و سرد و یا برخی بیماری‌ها و عوامل پزشکی اتفاق بیافتد. ابروهای پرپشت همچنین لیفت ابرو در کنار بلفاروپلاستی میتواند در زیبایی صورت شما تاثیر زیادی داشته باشد.

عوامل ریزش ابرو

ریزش ابرو یکی از مشکلات زیبایی پوست است که ممکن است بر اثر چندین عامل ایجاد شود. فشار یا کشیدگی مکرر بر روی ابروها می‌تواند منجر به ضعیف شدن ریشه‌های مو و در نتیجه ریزش ابرو شود. استفاده نادرست از محصولات مراقبت ابرو نیز می‌ تواند این مشکل را تشدید کند. همچنین، فعالیت‌های ورزشی یا ورزش‌هایی که نیازمند انقباضات مکرر عضلات ابرو هستند، نیز ممکن است باعث ریزش ابرو شوند. عوامل محیطی نیز می‌توانند تاثیرگذار باشند؛ از جمله آب و هوای خشک و سرد یا افتاب نیز می‌توانند باعث خشکی و ضعیفی موهای ابرو شوند. برخی بیماری‌ها و عوامل پزشکی نیز می‌توانند عامل ریزش ابرو باشند، مانند بیماری‌های تیروئید یا استرس زیاد. به منظور جلوگیری و مراقبت از ابروها، استفاده از محصولات مراقبتی مناسب و اجتناب از فعالیت‌های مضر می‌تواند مفید باشد.

آلوپسی

آلوپسی یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی به اشتباه بخشی از بدن شما را به عنوان دشمن تشخیص داده و به آن حمله می کند. آلوپسی فولیکول های مو را که از آن مو رشد می کند و تولید یا توقف رشد مو را هدف قرار می دهد.

آلوپسی انواع مختلفی دارد شامل:

آلوپسی که باعث ریزش مو می شود.

آلوپسی یونیورسالیس با ناپدید شدن کامل تمام موها همراه است.

آلوپسی فیبروسانت فرونتال باعث ایجاد اسکار در پوست سر همراه با طاسی و ریزش مو در ابروها می شود.

پزشکان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث این نوع ریزش موی ابرو می شود، اما به گفته بنیاد آلوپسی آمریکا، این مشکل را می توان به طور دوره ای برطرف کرد. آلوپسی می تواند دست ها و پاها را نیز درگیر کند.

کمبود مواد مغذی

بدن انسان به مواد مغذی از جمله منابع مفید انرژی (کربوهیدرات، پروتئین، چربی)، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این مواد از رشد موها حمایت می کنند و بر رشد مو تاثیر می گذارند، بنابراین کمبود هر یک از آنها می تواند باعث ریزش ابرو و مو شود. کمبود ویتامین A یا روی می تواند رشد سلولی را کند کرده و از تولید سبوم مرطوب کننده جلوگیری کند. سایر کمبودهای خاص که می تواند بر ریزش ابرو تاثیر بگذارد عبارتند از:

  • منبع بیوتین
  • ویتامین سی
  • آهن
  • ویتامین های E، B12 و D
  • سیستین
  • اسیدهای چرب امگا 3

اگزما

اگزما (درماتیت آتوپیک) التهاب پوست است که باعث خارش، قرمزی، ترشح و تحریک می شود. این وضعیت توسط یک سیستم ایمنی بیش از حد حساس فعال می شود و می تواند به صورت یک بیماری متناوب یا یک وضعیت دائمی ظاهر شود. از آنجایی که فولیکول های مو در پوست جاسازی شده اند، اگزما می تواند در رشد مناسب مو اختلال ایجاد کند.

پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که سرعت تکثیر سلول های پوست را افزایش می دهد. بنابراین لکه های قرمز، ضخیم، پوسته پوسته و دردناکی ایجاد می شود که فولیکول های مو را مسدود کرده و رشد آنها متوقف می شود. گفته می شود که پسوریازیس اغلب علت ریزش ابرو در مردان است.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی به دلیل  تماس با یک محرک  یا آلرژن سمی ایجاد می شود. ممکن است  در آن احساس خارش یا سوزش داشته باشید. اگر ناحیه نزدیک ابرو تحت تاثیر قرار گرفته باشد، این التهاب می تواند از رشد مو جلوگیری کند.

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک معمولاً یک بیماری باقی می ماند. دانشمندان بر این باورند که این بیماری در اثر قارچ یا چربی اضافی در پوست ایجاد می شود. درماتیت سبورئیک عواقبی مانند شوره سر حتی روی ابروها دارد.

بیماری هانسن

بیماری هانسن (جذام) توسط یک باکتری ایجاد می شود که به صورت زخم در سراسر پوست ظاهر می شود.

مشکلات تیروئید

بیماری های غده تیروئید یکی از علل شایع ریزش ابرو و مژه است. تیروئید هورمون هایی تولید می کند که متابولیسم را تنظیم می کنند. وقتی این غده بیش از حد یا خیلی کم هورمون تولید می کند، بدن شما از تعادل خارج می شود و تعدادی از فرآیندهای طبیعی را مختل می کند.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب بیش از حد می تواند باعث تغییرات فیزیولوژیکی از جمله کاهش اکسیژن رسانی به فولیکول های مو شود. بنابراین، استرس را می توان به عنوان علت از دست دادن عصب ابرو توصیف کرد.

استرس و اضطراب

بارداری و زایمان

بارداری و زایمان می تواند هورمون ها و دیگر جنبه های بیوشیمی را به یک چرخه ناتمام تبدیل کند. البته باید توجه داشت که ریزش ابرو در دوران بارداری چندان رایج نیست.

استفاده بیش از حد از محصولات زیبایی

برداشتن بیش از حد ابروها می تواند باعث آسیب جزئی شود و در نهایت رشد مو متوقف شود. روش های غلیظ آرایش و زیبایی در مراکز می تواند باعث ریزش ابرو بعد از آرایش شود.

شیمی درمانی

برای مبارزه با سرطان، شیمی درمانی برای از بین بردن تمام سلول هایی که به سرعت تقسیم می شوند انجام می شود. در نتیجه، زمانی که افراد تحت درمان قرار می گیرند، موها درهم می شوند.

بهترین درمان ها برای ریزش ابرو

ماینوکسیدیل یک داروی هورمونی موضعی بدون نسخه است که برای ریزش ابرو در مردان و زنان و ابرو در کودکان تجویز می شود. می تواند رشد هورمونی متوقف شده را در عرض چند ماه بازگرداند. کورتیکواستروئیدها را می توان به صورت موضعی، تزریقی یا به عنوان قرص برای درمان آلوپسی، اگزما، درماتیت یا پسوریازیس با کاهش التهاب و پاسخ ایمنی استفاده کرد. طب سوزنی ممکن است برای تسکین آلوپسی مفید باشد. این درمان ممکن است برای کاهش حملات به فولیکول مو و تحریک گردش خون باشد.

روغن کرچک یک درمان خانگی طولانی مدت برای رشد مو است و می تواند فولیکول های مو را با اثر بر روی هورمون های خاص تحریک کند. مکمل های غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 3 برای زنان و ابروها در سنین نوجوانی موثر است. در موارد اختلالات هورمونی، متخصص غدد و جراح زیبایی ابرو ممکن است داروهای تجویزی مانند هورمون تیروئید، استروژن یا تستوسترون را تجویز کند.

ریزش ابرو نشانه چیست؟

اگر دچار ریزش موی ابرو هستید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا علت آن را مشخص کند. متخصص می تواند علائم دیگر را شناسایی کرده و آزمایش های مناسب را برای تشخیص هر گونه اختلال زمینه ای احتمالی تجویز کند.  گزینه های درمانی برای این مشکل از داروها و کرم ها گرفته تا درمان های جایگزین و درمان های زیبایی مانند میکروبلید و کاشت ابرو لیفت ابرو  را شامل می شود. با این حال می توان با یک رژیم غذایی و سبک زندگی سالم از ریزش ابرو جلوگیری کرد. برای زیبایی بیشتر چشم و ابرو می توان را نیز امتحان کرد.

راهی برای پیشگیری از ریزش ابرو وجود دارد؟

گاهی اوقات می‌توان پیش از شروع ریزش موهای ابرو، از وقوع این مشکل جلوگیری کرد. با پزشک خود درباره انجام آزمایش خون صحبت کنید تا مشخص شود آیا به کمبود مواد مغذی دچار هستید که باید توسط تغذیه مناسب بهبود یابد یا خیر. میزان مناسبی از پروتئین بدون چربی، میوه و سبزیجات مصرف کنید. راه‌هایی برای آرامش و کاهش استرس پیدا کنید، مانند ماساژ یا مدیتیشن. اجتناب کنید از برداشتن بیش از حد موهای ابرو یا استفاده از مواد شیمیایی بر روی آنها. در صورت نیاز به استفاده از دکلره‌کننده یا رنگ مو، هیدروکینون یا اسید گلیکولیک، روی ابروهای خود قبل از استفاده از این محصولات، کمی وازلین بمالید تا آسیب کمتری ببیند. همچنین مراجعه به یک متخصص پوست و مو می‌تواند به تشخیص و درمان مشکلات احتمالی در ابروها کمک کند.

زمان مناسب برای مراجعه به پزشک در مورد ریزش موی ابرو چگونه است؟

هرگاه متوجه شوید که ابروهای شما شروع به ریختن کرده‌اند، باید به دکتر متخصص پوست و مو مراجعه کنید. پزشک می‌تواند علائم شما را بررسی کرده و آزمایش‌های لازم را برای تشخیص علت ریزش تجویز نماید. پس از آن، پزشک می‌تواند برنامه درمانی مناسب را برای شما شروع کند. همچنین می‌توانید با بهترین متخصص پوست و مو و زیبایی را به صورت آنلاین یا تلفنی مشورت کرده و مشاوره‌های لازم را دریافت نمایید. در صورت نیاز به بررسی‌های بیشتر، می‌توانید از بخش دریافت مشاوره کلینیک گونه وقت ملاقات حضوری ترتیب دهید.