لنز تماسی چشم چیست؟

می دانیم که استفاده از لیفت صورت و به طبع آن لیفت پلک یا بلفاروپلاستی برای ایجاد زیبایی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اما ممکن است به چشم آسیب وارد شود و از اینرو یکی از روش‌ های اصلاح بینایی، استفاده از لنزهای تماسی است. انگیزه اصلی بسیاری از بیمارانی که از این لنزها بهره می ‌گیرند، عدم استفاده از عینک و مساله زیبایی است. لنز تماسی در واقع نوعی عینک نامرئی است که روی چشم قرار می گیرد. این لنزها ۲ دسته هستند: لنزهای نرم که تحمل آن آسان ‌تر و لنزهای سخت که تحمل آن سخت ‌تر است. لنز یک جسم خارجی است و برای قراردادن در چشم به مراقبت های خاصی نیاز دارد. نگهداری از لنز بسیار مهم است، چرا که ممکن است باعث انتقال باکتری‌ ها، ویروس و قارچ ‌ها به چشم شود، پس برای جلوگیری از این صدمات، لنزهای تماسی باید تمیز و به طور صحیح نگهداری شود. در این مقاله قصد داریم در مورد اینکه لنز تماسی چشم چیست؟ به بیان مطالبی بپردازیم. 

لنزهای تماسی چیست

بیایید ببینیم لنز تماسی چشم چیست؟ همانطور که قبلا بیان کردیم استفاده از لیفت صورت و به طبع آن لیفت پلک یا بلفاروپلاستی برای ایجاد زیبایی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد که ممکن است باعث آسیب به چشم گردد. استفاده از لنزهای تماسی می تواند این مشکل را برطرف کند. لنزهای تماسی دیسک ‌های پلاستیکی نازک و شفافی هستند که برای بهبود بینایی در چشم خود قرار می ‌دهید. آنها روی لایه اشکی که قرنیه شما را می پوشاند شناور می شوند. مانند عینک، لنزهای تماسی مشکلات بینایی ناشی از عیوب انکساری را اصلاح می کنند. عیب انکساری زمانی است که نور به درستی به داخل چشم منکسر (خم یا فوکوس) نمی شود و در نتیجه تصویری تار ساخته می شود. لنزها می توانند بینایی را برای افراد مبتلا به این عیوب انکساری بهبود بخشند. این بیماری ها عبارتند از:

  • نزدیک بینی
  • دوربینی
  • آستیگماتیسم (تحریف بینایی)
  • پیرچشمی (تغییر دید نزدیک که معمولا با افزایش سن اتفاق می افتد)

بنابراین در اینجا توضیح دادیم که لنزهای تماسی چیست و در چه بیماری هایی از آنها استفاده می شود. 

لنزهای تماسی چیست

خطرات استفاده از لنز تماسی چشم چیست؟

حال اجازه دهید ببینیم خطرات استفاده از لنز تماسی چشم چیست؟ بیان کردیم که استفاده از لیفت صورت و به طبع آن لیفت پلک یا بلفاروپلاستی برای ایجاد زیبایی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد که ممکن است باعث آسیب به چشم گردد. استفاده از لنزهای تماسی می تواند این مشکل را برطرف کند اما استفاده از لنز تماسی نیز می تواند خطر آفرین باشد. لنزهای روزانه را هرگز نباید مانند لنزهای طولانی استفاده کنید. استفاده نادرست می تواند منجر به آسیب موقت و بالقوه تهدید کننده بینایی به قرنیه شود. افرادی که در طول شب از هر نوع لنز استفاده می کنند، شانس بیشتری برای ابتلا به عفونت قرنیه دارند. این عفونت ها اغلب به دلیل تمیز کردن و مراقبت ضعیف از لنز است. استفاده نادرست از لنزهای تماسی می تواند منجر به عدم تحمل شود و منجر به ناتوانی در استفاده از لنزهای تماسی شود. اگر لنز به درستی قرار نگیرد یا اگر لنز هنگام خواب استفاده شود، می توانند قرنیه را خراش دهند. همچنین به احتمال زیاد از قرنیه خارج می شوند و زیر پلک پنهان می گردند.

خطرات استفاده از لنز تماسی چشم چیست؟

انواع لنز تماسی چشم چیست؟

حال بیایید ببینیم انواع لنز تماسی چشم چیست؟ می دانیم که استفاده از لیفت صورت و به طبع آن لیفت پلک یا بلفاروپلاستی برای ایجاد زیبایی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد که ممکن است باعث آسیب به چشم گردد. استفاده از لنزهای تماسی می تواند این مشکل را برطرف کند. اما از چه نوع از آنها باید استفاده کرد؟ لنز ها از انواع مختلفی از پلاستیک ساخته شده اند. دو نوع رایج لنز تماسی سخت و نرم هستند که در ادامه توضیح خواهیم داد:

  • لنزهای تماسی سخت؛ رایج ترین نوع لنز تماسی سخت، لنزهای نفوذپذیر گاز سفت و سخت (RGP) است. این لنزها معمولاً از پلاستیک ترکیب شده با مواد دیگر ساخته می شوند. آنها شکل خود را محکم نگه می دارند، اما اجازه می دهند اکسیژن از طریق عدسی به چشم شما جریان یابد.
  • لنزهای تماسی نرم؛ اکثر مردم استفاده از لنزهای تماسی نرم را انتخاب می کنند. این به این دلیل است که آنها راحت تر هستند و گزینه های زیادی وجود دارد. در اینجا به چند نوع لنز نرم اشاره می کنیم: 1- لنزهای قابل استفاده روزانه؛ وقتی بیدار هستید اینها را در چشم می گذارید و وقتی به خواب می روید آنها را بر می دارید. بسیاری از آنها یکبار مصرف هستند، به این معنی که هر روز یک جفت لنز جدید می گذارید. 2- لنز های سایش طولانی؛ شما می توانید این لنز ها را هنگام خواب بگذارید، اما برای تمیز کردن حداقل یک بار در هفته باید آنها را بردارید. 3- لنزهای توریک؛ اینها می توانند بینایی افراد مبتلا به آستیگماتیسم را اصلاح کنند، البته نه به خوبی لنزهای تماسی سخت. 4- لنزهای رنگی؛ لنزهای تماسی اصلاح کننده بینایی را می توان برای تغییر رنگ چشم شما رنگ آمیزی کرد. 5- لنزهای تزئینی (آرایشی)؛ این لنزها ظاهر چشم شما را تغییر می دهند اما دید را اصلاح نمی کنند. همچنین، از آنها برای پنهان کردن برخی از مشکلات چشمی که از بدو تولد یا ناشی از جراحات ایجاد شده اند استفاده می شود. 

در این مقاله در مورد اینکه لنز تماسی چشم چیست؟ به بیان مطالبی پرداختیم. بیان کردیم که استفاده از لیفت صورت و لیفت پلک یا بلفاروپلاستی می تواند باعث آسیب به بینایی چشم شود و استفاده از لنزهای تماسی می تواند این مشکل را برطرف کند. اشاره نمودیم که اصولا لنزهای تماسی چه نوع لنزهایی هستند و چه استفاده ای از آنها می شود. در مورد برخی خطرات استفاده از آنها صحبت کرده و انواع لنز تماسی را نام برده و نکاتی را پیرامون آنها بیان کردیم.