استفاده از لیپوماتیک برای درمان غبغب
داشتن چانه دوتایی می تواند زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار دهد. بسیاری از افراد چه به دلیل ژنتیک و چه به دلیل چاقی چاق هستند و این باعث می شود خود را زشت بدانند و برای درمان آن تلاش کنند. روش های مختلفی برای برداشتن غبغب وجود دارد، از جمله لیپوساکشن گردن، جراحی لیفت گردن یا لیپوماتیک غبغب.معمولا درمان غبغب شامل چند روش ترکیبی است و از یک روش برای رفع غبغب استفاده نمی شود و ترکیب آنها در نهایت منجر به از بین رفتن چربی اضافی زیر گردن و زاویه دار شدن چانه و فک می شود. خوشبختانه با کمک یک جراح پلاستیک خوب می توان این مشکل را برطرف کرد.
علت غبغب چیست؟
استانداردهای یک چهره زیبا روز به روز تغییر می کند، این روزها یکی از آن استانداردها چانه زاویه دار بدون چربی اضافی است. مقدار چربی اضافی در ناحیه چانه و دور گردن که به آن غبغب می گویند گاهی به حدی می رسد که انسان احساس می کند زیبایی اش تحت تأثیر قرار گرفته است. گاهی اوقات میزان چربی کشیده شده به قسمت پایین گردن به حدی است که باعث ایجاد چین و چروک می شود، به طوری که به نظر می رسد چانه فرد به دو قسمت تقسیم می شود. عواقب روانی ناشی از این مشکل گاهی بسیار مخرب است، مثلاً افراد از لبخند زدن یا عکس گرفتن می ترسند و این بر اعتماد به نفس آنها تأثیر می گذارد.
عوامل مختلفی باعث غبغب می شود که مهمترین آنها به شرح زیر است:
- چاقی و اضافه وزن
- ژنتیک
- پیری و از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست
- ضعیف شدن عضلات بدن، از جمله عضلات صورت
- مشکل در غده بزاقی
- چانه کوچک یا ضعیف
- سبک زندگی ناسالم
- کم کاری تیروئید
- ضعف غدد فوق کلیوی
- کمبود پروتئین
- سوء تغذیه
- فعالیت کم
- شل شدن پوست
- چربی اضافی در گردن
روش های مختلف از بین بردن غبغب :
حذف آن را می توان به روش های مختلف انجام داد. یکی از این روش ها لیپوماتیک غبغب است. این روش چربی اضافی زیر چانه را که حالت چانه دوتایی را ایجاد کرده است، از بین می برد. این روش سریع ترین درمان غبغب است و به عنوان یک درمان غیر تهاجمی شناخته می شود که دوره نقاهت کوتاهی دارد و بهبودی خیلی سریع حاصل می شود. اما این روش فقط چربی های سطحی زیر پوست را از بین می برد و نمی تواند چربی های عمیق را از بین ببرد.
برداشتن غبغب با لیپوساکشن نیز امکان پذیر است. مکانیسم عمل لیپوساکشن و لیپوماتیک تقریباً یکسان است و تفاوت آنها در نوع دستگاه هایی است که در هر یک از این عمل ها استفاده می شود. اگرچه هر دو روش از فناوری کانال استفاده می کنند، اما در روش لیپوماتیک، لرزش با استفاده از کمپرسور هوا باعث تجزیه چربی ها می شود.
در بیشتر موارد با کاهش وزن، تغذیه مناسب، ورزش های موضعی و ماساژ ناحیه گردن می توان میزان چربی ناحیه زیر گردن را تا حد زیادی کاهش داد و به فرم دلخواه رسید، اما اگر این موارد موثر نبود، این کار را انجام ندهید.
روش های مختلفی برای برداشتن غبغب وجود دارد، به عنوان مثال:
- لیپوماتیک
- لیپوساکشن
- لیفت صورت
- لیفت گردن
- انتخاب بهترین روش باید پس از معاینه دقیق توسط پزشک متخصص تعیین شود.
لیپوماتیک غبغب چیست؟
لیپوماتیک یک عمل زیبایی بدن است که بدون نیاز به اتاق عمل انجام می شود. هدف از انجام لیپوماتیک برداشتن چربی اضافی در ناحیه خاصی برای رسیدن به شکل و فرم دلخواه می باشد، بنابراین به عنوان روشی برای کاهش وزن و درمان چاقی محسوب نمی شود. لیپوماتیک نسبت به سایر روش ها عارضه خاصی ندارد و به پوست و سایر اندام ها آسیب نمی رساند.
همانطور که گفته شد دستگاه لیپوماتیک شامل پمپ تولید و مکش هوا می باشد. پزشک یک کانال به قطر 2 تا 5 میلیمتر را وارد پوست و لایههای چربی میکند، کانال را میچرخاند، بافت چربی کاهش مییابد و پمپ ساکشن در انتهای دیگر کانال چربی فشرده شده را از ناحیه مورد نظر خارج میکند.
اگرچه زیبایی نتایج برداشتن غبغب از همان روز اول مشخص و مشهود است، اما کبودی و تورم پس از چند روز از بین می رود و بهبودی کامل در عرض 7-3 روز حاصل می شود.
لیپوماتیک غبغب برای چه کسانی مناسب است؟
با توجه به اینکه لیپوماتیک روشی کم عارضه است، بنابراین اکثر افراد می توانند آن را انجام دهند، البته ورزش های موضعی و رژیم غذایی همیشه بهترین راه است.
قبل از اینکه فردی بخواهد تحت عمل جراحی و لیپوساکشن قرار گیرد، یک جراح پلاستیک و زیبایی باید مورد او را بررسی کند. معمولا این افراد می توانند جراحی لیپوماتیک انجام دهند:
- افراد با ساختار و سلامت جسمانی خوب
- افراد با وزن ایده آل
- کسانی که ذخایر چربی زیر پوست دارند با پیروی از رژیم غذایی حذف نمی شوند.
- غیر سیگاری ها
- جوانان بالای 18 سال
- در ضمن افرادی که علاوه بر چربی نیاز به تخلیه چربی از سایر قسمت های صورت دارند می توانند عمل لیپوماتیک صورت را انجام دهند.
لیپوماتیک غبغب برای چه افرادی مناسب نیست؟
لیپوساکشن چانه برای افراد زیر ممنوع است:
- زنان باردار و شیرده
- کسانی که از سلامت جسمانی کافی برخوردار نیستند
- افرادی که به دلایل روانی به اشتباه خود را متوهم می دانند
- افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند فشار خون بالا، گردش خون ضعیف، بیماری قلبی و ریوی؛ افراد مبتلا به دیابت یا بیماری خاصی که بهبود زخم آنها دشوار است نیز کاندیدای مناسبی برای این عمل نیستند.
- افرادی که به داروهای بیهوشی حساسیت دارند.
- لیپوساکشن برای افرادی با پوست شل و کلاژن ضعیف مناسب نیست.
- افراد دارای اضافه وزن نباید از این روش استفاده کنند.
- اگر سیگاری هستید این روش به شما توصیه نمی شود.